Let op! Vrijdag 10 mei is Bus gesloten. Er vinden geen leveringen plaats.

Hefmagneten

 
Verbeter de efficiëntie van werkzaamheden aan metaal met Bus Industrial Tools’  hoogwaardige hefmagneten. De krachtige oplossingen omvatten handmagneten voor flexibele toepassingen op plaatmateriaal en permanente hefmagneten voor betrouwbare prestaties op zowel platte als gebogen oppervlakken. Verbeter de manier waarop je materialen tilt en profiteer van hoogwaardige magnetische oplossingen. Ontdek de kracht van Bus Industrial Tools in hefmagneten en breng hijs- en hefwerkzaamheden naar een hoger niveau.
 

FILTERS WEERGEVEN

Handmagneten

Permanente hefmagneten

Handmagneet of permanente hefmagneet?

 
Bij Bus Industrial Tools vind je twee soorten hefmagneten, namelijk handmagneten en permanente hefmagneten. Laten we kijken wat beide productgroepen zoal te bieden hebben.
 

Handmagneten

  • Snelheid en flexibiliteit: Kies handmagneten als snelheid en flexibiliteit cruciaal zijn voor je toepassing. Handmagneten kunnen snel en handmatig worden bediend voor het oppakken en verplaatsen van kleinere objecten.
  • Kleinere objecten: Gebruik handmagneten wanneer je voornamelijk kleinere objecten moet tillen. Deze magneten zijn vaak compacter en gemakkelijker te manoeuvreren in beperkte ruimtes.
  • Geen externe stroombron nodig: Profiteer van het feit dat handmagneten geen externe stroombron nodig hebben. Dit kan handig zijn in situaties waar geen elektriciteit beschikbaar is.
 

Permanente hefmagneten

  • Zwaardere lasten en langere perioden: Kies permanente hefmagneten als je regelmatig zwaardere lasten moet tillen over langere perioden. Deze magneten zijn ontworpen voor duurzame industriële toepassingen.
  • Efficiëntie bij herhaaldelijk gebruik: Overweeg permanente hefmagneten voor efficiëntie bij herhaaldelijk gebruik. Ze behouden hun magnetisch veld zonder de noodzaak van continue stroomtoevoer.
  • Gestructureerd ontwerp: Permanente hefmagneten zijn geschikt voor toepassingen met een magnetisch hefsysteem dat strategisch is ontworpen voor veilig en efficiënt tillen.
 

Eigenschappen van hefmagneten: de veilige werklast

 
Zowel permanente hefmagneten als handmagneten hebben een aantal eigenschappen die ze in meer of mindere mate geschikt maken voor de beoogde werkzaamheden. Een van de belangrijkste eigenschappen is de veilige werklast. Dit is het aanbevolen maximale gewicht dat veilig kan worden opgetild of vastgehouden met de handmagneet.
 
In het geval van handmagneten vind je in het assortiment van Bus maximale werklasten van 50 kg tot 300 kg. Kies de maximale werklast die minimaal gelijk is aan (maar liever net iets hoger ligt dan) de zwaarste objecten die je ermee gaat geffen. Let op: als je twee twee hefmagneten met een traverse ertussen gebruikt, kun je niet zomaar de werklasten van beide magneten bij elkaar optellen. Raadpleeg altijd de productinformatie en richtlijnen van de fabrikant voor nauwkeurige details over het gebruik en de belastingscapaciteit van hefmagneten.
 
Permanente hefmagneten hebben twee soorten maximale werklast, namelijk een voor plat materiaal en een voor rond materiaal. Let er dus goed op voor welk soort materiaal de hefmagneten gebruikt gaan worden.
 

Hefmagneten bestellen in de webshop

 
De experts van Bus streven ernaar om alle producteigenschappen te vermelden die nodig zijn om de juiste hefmagneten te selecteren. Mocht je advies nodig hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met een lokale vestiging van Bus. Om te bestellen in de webshop vragen we je eenmalig een account aan te maken. Dit omdat de webshop van de technische groothandel bedoeld is voor zakelijke klanten. Bus Industrial Tools levert hoogwaardige magnetische oplossingen voor elke professional. Bestel nu en verbeter material handling op korte termijn; hef- en hijsmiddelen op voorraad worden binnen 1 - 3 werkdagen bezorgd.
 

Onderhoud en keuring van hefmagneten

 
Bus’ service gaat verder dan het adviseren in en verkopen van industrieel gereedschap zoals hefmagneten. De technisch specialist verzorgt ook onderhoud en keuringen van hefmagneten, zowel in de Service Centers als op locatie. Ontdek hoe de TCVT-keurmeesters te werk gaan, de volledig ingerichte Mobiele Servicevrachtwagen en meer op de pagina Onderhoud & Keuring. De specialisten van Bus stellen graag een onderhouds- en keuringsplan op, zodat de hef- en hijsmiddelen altijd gecertificeerd en gebruiksklaar zijn.

 

Meer diensten van Bus Industrial Tools

 
Neem contact op met een lokale vestiging van Bus voor bijvoorbeeld: