Let op! Vrijdag 10 mei is Bus gesloten. Er vinden geen leveringen plaats.

Hijshaken en sluitingen

 
Hijshaken en sluitingen vormen essentiële schakels in de hijsketen, waardoor veilig en efficiënt hijsen mogelijk wordt. Verken de verschillende soorten, alle verkrijgbaar in diverse specificaties, en bestel ze eenvoudig in de webshop. Of het nu gaat om het laden en lossen van goederen in distributiecentra, het hijsen van apparatuur in energiecentrales of het manoeuvreren van ladingen in fabriekshallen, de hijshaken en -sluitingen van Bus Industrial Tools bieden betrouwbare oplossingen voor iedere werkomgeving.
 

FILTERS WEERGEVEN

D-sluitingen

Harp-sluitingen

Karabijnhaken

Ooghaken

Puntkousen

S-haken

Staaldraadklemmen

Wartelhaken

Diverse soorten hijshaken en sluitingen

 
Hijshaken en sluitingen zorgen voor een veilige verbinding tussen de hijsmiddelen en de lasten, waardoor ze nauwkeurig en gecontroleerd kunnen worden opgetild, verplaatst en neergelaten. Op deze pagina vind je vele soorten haken en sluitingen in vele verschillende variaties. De diverse werkomgevingen waarin hijsen en heffen plaatsvindt, vragen namelijk om uiteenlopende specificaties van hijshaken en sluitingen. Bus biedt daarom een uitgebreide selectie van verschillende uitvoeringen, afmetingen en gewichtscapaciteiten.
 
Laten we een aantal soorten hijshaken en sluitingen en hun toepassingen verkennen.
 

Karabijnhaken

Van sleutelbos tot staaldraad: de karabijnhaak vindt toepassingen in alledaagse tot en met specialistische situaties. Ook bij het heffen en hijsen bieden ze gebruiksgemak, zekerheid en veiligheid. Tenminste, wanneer ze van industriële kwaliteit zijn, wat zeker geldt voor de karabijnhaken van Dulimex.
 

Ooghaken

De ooghaken van Rema, met een capaciteit variërend van 1250 kg tot 2500 kg, garanderen veiligheid en duurzaamheid. De sluitklep biedt een snelle bevestiging en een veilige sluiting. Het oog van de haak is solide en duurzaam gebouwd, om alles tot de maximum belasting moeiteloos te weerstaan. De veiligheidsfactor van 4 verzekert dat de haak bestand is tegen onverwachte belastingen en schokken tijdens het hijsen, zaken die kunnen voorkomen ondanks de meest strikte protocollen voor veilig hijsen.
 

Wartelhaken

Wartelhaken zijn ontworpen om flexibiliteit te bieden bij het hijsen van variërende lasten. Deze draaibare hijshaken zijn ideaal voor situaties waarbij de hoek van de last moet worden aangepast voor het hijsen. De S 6703A-serie wartelhaken van Rema zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 1250 kg tot 3200 kg. Ze voldoen aan hoge normen voor kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op elke hijsuitrusting.
 

D-sluitingen

Bus biedt diverse D-sluitingen voor het bevestigen van hijs- en hefwerktuigen, zoals hijsbanden, kettingen of touwen, aan de last die moet worden opgetild of verplaatst. De naam verwijst naar de vorm van de sluiting, die lijkt op de letter "D" wanneer hij gesloten is. Je kunt ook zeggen dat de ‘D’ staat voor ‘Dicht’, want eenmaal dichtgeschroefd is deze sluiting een veilige verbinding tussen het hijsmiddel en de last.
 

Harpsluitingen

Verken een uitgebreid assortiment harpsluitingen van topkwaliteit, geproduceerd door gerenommeerde merken zoals Green Pin en Dulimex. Met gewichtscapaciteiten van honderden kilo's tot tientallen tonnen, zijn deze harpsluitingen geschikt voor diverse hijs- en heftoepassingen. Beschikbaar in verschillende afmetingen, zowel in inches als millimeters, biedt Bus alle soorten en maten die technische specialisten nodig kunnen hebben.
 
 

Vertrouwd heffen en hijsen met Bus Industrial Tools

 
Voor toepassingen in de bouw, de logistiek, de scheepvaart, metaal- of andere industrieën, de hijshaken en -sluitingen van Bus zijn ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende hijsvereisten. Met hoogwaardige materialen, strenge kwaliteitscontroles en diverse opties om uit te kiezen, kun je vertrouwen op de producten van Bus Industrial Tools voor alle hijs- en hijswerkzaamheden.
 
Bovenstaande geldt ook voor projecten waarbij tijdelijk een groter, steviger of moderner gereedschaps-arsenaal nodig is. Hierbij is Bus Verhuur je graag van dienst. Alle verhuur-gereedschap is gekeurd door Bus’ eigen TCVT-keurmeesters, die verder dagelijks keuringen en onderhoud uitvoeren voor bedrijven. Dat doen ze in de Service Centers, maar ook op locatie met de mobiele service-vrachtwagen. Meer weten? Ga naar Onderhoud & Keuringen.
 

Hijshaken en sluitingen bestellen bij Bus

 
Tot in alle lagen van de maatschappij zijn we gewend geraakt aan de gemakken van online bestellen. Wat voor particulieren mogelijk is, maakt Bus mogelijk voor industriepartners. Na het aanmaken van een zakelijk account is het een kwestie van inloggen en industrieel gereedschap bestellen. Hijshaken en sluitingen die op voorraad zijn, worden binnen 1-3 werkdagen op de zaak bezorgd. Bij ieder product staan de actuele levertijden, wat duidelijkheid schept voor de planning. Neem voor telefonische bestellingen, vragen en/of ondersteuning bij het selecteren van de juiste hijshaken en sluitingen, gerust contact op met de dichtstbijzijnde Bus-vestiging. Efficiënt en veilig heffen en hijsen begint bij Bus Industrial Tools, dé technische groothandel.