Let op! Vrijdag 10 mei is Bus gesloten. Er vinden geen leveringen plaats.

Schuurschijven

Als het gaat om schuurschijven voor professioneel en industrieel gebruik, dan is het belangrijk om te investeren in schuurschijven van hoge kwaliteit. Het beste resultaat wordt behaald met schuurschijven die speciaal zijn ontworpen voor het materiaal en de werkzaamheden, of een all-round schuurschijf die overal presteert. Het juiste gereedschap kan het verschil maken bij het bereiken van het gewenste resultaat en het verminderen van de arbeidstijd. Bus Industrial Tools biedt ruime keuze in schuurschijven van topmerken als Flexovit, 3M (Cubitron II) en Pferd. Naast producten biedt de specialist kennis & advies, service & concepten en verhuur in/van techniek. 

Advies nodig over schuurschijven? Bel 088-3831000 Wij helpen graag verder.
FILTERS WEERGEVEN

3M C+S schuurschijf XA-ZS 75x25x6mm SXCRS

3M C+S schuurschijf XA-ZS 75x25x6mm SXCRS

per

3M C+S schuurschijf XA-ZS 100x25x6mm SXCRS

3M C+S schuurschijf XA-ZS 100x25x6mm SXCRS

per

3M C+S schuurschijf XB-ZS 75x25x6mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XB-ZS 75x25x6mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XB-ZS 100x25x6mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XB-ZS 100x25x6mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-DC 100 x 13mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-DC 100 x 13mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-DC 150 x 13mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-DC 150 x 13mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-DC 200 x 13mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-DC 200 x 13mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-DR 50.8mm -NH AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-DR 50.8mm -NH AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-DR 76.2mm -NH AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-DR 76.2mm -NH AXCRS

per
 • Buiten-Ø125 mm
 • Korrelverdelingextra grof
 • Max. toerental12000 min-1
 • Merk3M

Grove reinigingsschijf op glasweefselplaat Uitvoering: Kunstharsgebonden nylonvezelvlies. Het krachtige Clean & Strip Extra ontwerp maakt een maximale levensduur mogelijk in alle toepassingen. Standaardboring 22,23 mm. Toepassing: Voor gebruik op haakse slijpmachines zonder steunschijf. Voor het reinigen van lasnaden en alle hardnekkig vuil, verwijdert aanslag, verf, vernis en roest. Scotch-Brite™ XT-RD Pro Extra Cut Korundkorrel voor extra snelle verspaning.

3M C+S schuurschijf XC-RD 125 x 22mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-RD 178 x 22mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-RD 178 x 22mm AXCRS

per

3M C+S schuurschijf XC-ZS 75x13x6mm AXCRS

3M C+S schuurschijf XC-ZS 75x13x6mm AXCRS

per

Alle prijzen zijn excl. wettelijke btw en excl. evt. Verzending.

Waar worden schuurschijven gebruikt?

In bijna iedere technische omgeving worden schuurschijven gebruikt. Bus heeft schuurschijven voor vrijwel alle soorten metaal, composieten en hout. De producten zijn in te zetten bij werkzaamheden als verspanen, ontbramen, reinigen, en finishen van kleine tot zeer grote werkstukken. Ter illustratie enkele branches waarin Bus’ schuurschijven het resultaat en werkplezier helpen verbeteren: 
 1. Metaalindustrie: het oppervlak van metalen onderdelen egaliseren, polijsten of ontroesten, bijvoorbeeld ter voorbereiding voor het lassen of coaten.
 2. Houtbewerking: een haakse slijper + de juiste schuurschijf = een handige schuurmachine bij het maken van meubels of andere houten producten.
 3. Auto-industrie: bij het repareren van beschadigde auto's of het voorbereiden van auto's voor het spuiten, is een handslijper met schuurschijf vaak zeer nuttig.
 4. Scheepsbouw: In de scheepsbouw worden schuurschijven gebruikt voor het schuren van metalen delen van schepen, bijvoorbeeld bij het onderhoud, om schade te herstellen of het oppervlak te vernieuwen.
 5. Vliegtuigindustrie: het schuren, polijsten en egaliseren van vliegtuigonderdelen is belangrijk voor onderhoud en reparatie van vliegtuigen.

Diameters en schuurkorrels

Het is zaak om de juiste diameter schuurschijf te kiezen. Deze hangt af van de grootte van het oppervlak en de vereisten van uw schuurmachine. De belangrijkste diameters voor schuurschijven zijn 115 mm, 125 mm en 150 mm. Dit zijn de meest voorkomende maten die worden gebruikt.
Wat betreft de korrelgrootte zijn er verschillende opties beschikbaar, waarbij de belangrijkste korrels k 60, k 120, k 180 en k 240 zijn. Kies de juiste korrelgrootte afhankelijk van de intensiteit van het schuurwerk en het gewenste resultaat.
Naast de groottes zijn er verschillende typen schuurkorrels. Een korte toelichting per soort: 
 • Aluminiumoxide: de meest voorkomende schuurkorrel die wordt gebruikt voor algemene doeleinden. Het is geschikt voor het schuren van metalen, hout, kunststoffen en andere materialen.
 • Zirkoniumoxide: Deze schuurkorrel is harder en taaier dan aluminiumoxide en is geschikt voor het schuren van harde metalen zoals roestvrij staal en titanium.
 • Siliciumcarbide: geschikt voor het schuren van harde materialen zoals glas, keramiek en steen.
 • Keramische schuurkorrels zijn harder en duurzamer dan andere typen schuurkorrels, geschikt voor het schuren van harde metalen en voor agressieve slijptoepassingen.
 • Diamant: Diamant is de hardste schuurkorrel die beschikbaar is en wordt gebruikt voor het slijpen en polijsten van de meest harde materialen onder hoge druk.

Cubitron II schuurschijf 775L: unieke schuurschijf

Bus levert uitsluitend schuurschijven van topmerken zoals 3M, Flexovit en Pferd. Een bijzondere vermelding verdient de Cubitron II schuurschijf 775L van 3M. Deze unieke schuurschijf is voorzien van 3M Precision-Shaped Grain, dat zorgt voor een snellere en meer gelijkmatige slijtage dan conventionele keramische korrels. Dit leidt tot een aanzienlijk langere levensduur van de schijf, die tot op de laatste korrel blijft presteren.

Schuurschijven bestellen

Het assortiment van Bus Industrial Tools is eenvoudig in de webshop te bestellen. Wij leveren aan zakelijke klanten. Maak eenvoudig een account aan en profiteer van het ruime aanbod in industrieel gereedschap. Heeft u hulp nodig bij uw keuze of het bestellen van schuurschijven, neem dan gerust contact met ons op.